Mali kucni aparati


Odaberite vašu valutu

Korpa:
Vaša korpa
je prazna.Sinonim za zdravu i ukusnu ishranu ...


Pravilna i zdrava ishrana postala je jedno od najvažnijih pitanja kojima se bavi savremeni čovek. Prženje hrane u ulju doprinosi povećanju nivoa holesterola i gojaznosti, što je uzrok sve češćih današnjih oboljenja srca i krvnih sudova. Jedan od najvećih svetskih proizvođača kuhinjskog posuđa i malih kućnih aparata Tefal je ponosan, jer neprestano radi na osmišljavanju novih proizvoda koji su posvećeni zdravoj i pravilnoj ishrani za veći užitak, čuvajući prehrambenu vrednost namirnica, te poboljšavajući njihov izvorni ukus.

 

Šta je TEFAL?

Znate li da kvalitet hrane u dobroj meri zavisi i od posuđa u kojem je pripremate? Sad se verovatno pitate koje posuđe da koristite, jer ste već puno puta čuli da je teflon opasan? Zašto biste ugrožavali zdravlje izlažući se opasnosti kancerogenih jedinjenja u hrani? Teflonsko posuđe je posuđe na bazi jedinjenja smola koje sadrže fluor i  hlor, pa pri visokim temperaturama stvaraju kancerogena jedinjenja – gasove. Mnogo ljudi ne zna da kuhinjsko posuđe Tefal, umesto PFOA (perfluorooctanoic acid) hemikalija koje sadrže  teflon, u sebi ima neprijanjajući, tzv PTFE sloj.

 

PTFE je polimer termootporne plastike koju ljudski organizam ne apsorbira, a izumeo ga je Roy Plunkett iz kompanije Kinetic Chemicals 1938. godine, potpuno slučajno, pokušavajući rešiti jedan sasvim drugi problem. Kinetic Chemicals ga je patentirao 1941. godine, a 1945. registrovan je kao tržišna marka Teflon. 1954. godine francuski inženjer Marc Grégoire kreirao je prvu tavu obloženu teflonskom neprijanjajućom podlogom pod imenom Tefal, na nagovor svoje žene koja je tražila da joj napravi tiganj u kojoj se hrana ne bi lepila za dno prilikom kuvanja. I tako je, delom zahvaljujući vrednim inženjerima, a delom praktičnoj logici žena domaćica, nastao svetski čuveni brand koji danas osim neprijanjajućeg Tefal posuđa proizvodi i niz korisnih, neprijanjajućih malih kućnih aparata.

 

Kasnija istraživanja su pokazala da je jedna od hemijskih komponenti u sastavu teflona potencijalno kancerogena, ali narednim studijama je pokazano da je ona u finalnom proizvodu, tj. tiganjima neprimetna. Dalja istraživanja su još uvek u toku, ali poslednja preporuka od EPA-e (američke agencije za zaštitu životne sredine) iz 2008. godine je da “nemaju saznanja da je kontinuirano korišćenje teflonskih tiganja ili drugih aparata kod kojih se ova supstanca koristi u proizvodnji, na bilo koji način opasno.”

Ipak, da biste se osećali sigurnije, obratite pažnju na sledeće: izgrebani teflon je prašinast i takvog posuđa se treba rešiti, dok je Tefal posuđe “masno” pod prstima, te upotrebljivo i kad je izgrebano.

 

“Thermospot” tačka

Neprijanjajuća obloga i Thermospot tačka su elementi koji Tefal posuđe čine jedinstvenim. Svi Tefal tiganji i šerpe na sredini imaju genijalnu Tefal inovaciju: crvenu Thermospot tačku, koja predstavlja jedinstveni indikator toplote koji vam pokazuje kad je vaš tiganj dostigao optimalnu temperaturu za početak kuvanja. Kako se tiganj zagrejava, tačka menja boju. Stvar je vrlo jednostavna: puna crvena tačka – znači vruće, temperatura je optimalna za početak pripremanja hrane!

 

TEFAL porodice posuđa – nove linije Good Values 4 sa inovativnom Intensium oblogom koja traje 2X duže!!!

Unutrašnji neprijanjajući sloj Tefal posuđa je pouzdan, dugotrajan i otporan. Ulje ostavite za salatu, jer uz Tefal vam neće biti potrebno. Tefal asortiman posuđa kreiran je do detalja i prilagođen svakom profilu iskusnih kuvara ili pak početnika.

Classica i 4U porodice posuđa od inoxa su stvorene za strastvene ljubitelje dizajna, a da ne zaboravimo: planetarno poznati britanski „goli kuvar“ Jamie Oliver je upravo Tefalov maneken, i upravo pod njegovim imenom se proizvodi cela jedna polu-profesionalna linija posuđa i kuhinjskih pomagala od visokokvalitetnog inoxa.

Ono najnovije što ovog proljeća dolazi iz Tefala su tri inventivne porodice posuđa pod zajedničkim imenom Good Values 4 (Dobre vrednosti - IV generacija), u kojima su Tefalovi eksperti implementirali novu originalnu i patentiranu neljepljivu oblogu Tefal Intensium koja je na osnovu mnoštva naučnih ispitivanja i eksperimenata dokazala da uz uobičajenu svakodnevnu upotrebu i pripremanje hrane traje najmanje 2 puta duže i da je najmanje 2 puta otpornija na iskrivljavanje od svog drugog konkurentskog posuđa  srodnih osobina i strukture (aluminijum, nekompatibilan sa indukcijskim kuvalima) koje se može naći na tržištu!  Znamo da istinski gurmani uživaju koristiti savršeno posuđe, tako da serija Comfort Touch sa specijalno dizajniranim mekanim delom drške ispunjava sva njihova očekivanja. Sensorielle je kuhinjsko posuđe za iskusne kuvare, dok je za napredne i inovativne kuvare Tefal izumeo liniju posuđa pod nazivom  So Tasty.

Ekonomičnost i praktičnost kuvanja obezbeđuje porodica Spirit. Početnici u kuhinji neka uživaju u Enjoy posuđu, a oni kojima je neprijanjajuća obloga najvažnija, Debut je posuđe za njih.

Trebaju li vam u kuhinji neprijanjajući plehovi i kalupi za kolače, kuhinjska pomagala od inoxa ili termootporne plastike, ili pak vrhunski ekspres-lonci za brzo kuhanje, za sve to najbolji i najpotpuniji odgovor glasi – Tefal!

 

Tefal posuđe, kao i kuhinjski aparati, jednostavni su za čišćenje nakon upotrebe, što proces pripreme i kuvanja čini još ugodnijim i lakšim. Uživajte u zdravom ukusu Made in France i odaberite savršeno: TEFAL – ideje bez kojih ne možete!


Anketa

Sviđa Vam se portal ?

             http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/metallic/64%20PNG/facebook_02.png        http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/metallic/64%20PNG/twitter_02.png

     

 

           Partner

   ‚