Mali kucni aparati


Odaberite vašu valutu

Korpa:
Vaša korpa
je prazna.Pravo pekarsko zadovoljstvo koje sami možete da napravite

MOULINEX

Život čini lakšim

Biti pekar u sopstvenom domu je prijatan i neponovljiv osećaj. Još je lepše impresionirati članove porodice i prijatelje pripremanjem i posluživanjem ukusnog, hrskavog, sveže ispečenog hleba.

Srećom, u današnje vreme za stvaranje sopstvenih pekarskih užitaka više nije potrebno ni neko posebno znanje, niti bogato iskustvo, a ni naročita veština: sa tehnološki savršenim kućnim pekarama  Vaš uspeh je zagarantovan bez obzira da li ste početnik ili iskusni pekar-ekspert . Ma koliko neverovatno zvučalo, koncept je izuzetno jednostavan: sve što treba da uradite je da dobro odmerene sastojke određenim redosledom stavite u posudu aparata, pritisnete nekoliko tastera u zavisnoti od recepta i sopstevnih želja i kućna pekara uradiće sve ostalo.

Vaš život postaje lakši i jednostavniji sa kućnim pekarama MOULINEX, neprikosnovenim liderom na svetskom tržištu ove porodice malih kućnih aparata.

Knjiga recepata pomoći će Vam da na originalan način obradujete svoje najbliže raznovrsnim pekarskim đakonijama. Uz malo mašte, brzo i jednostavno možete napraviti razne vrste hleba i peciva, testo za hleb i pizzu, brioš, domaću testeninu, džemove i kompote.

Ukoliko vodite računa o svom zdravlju Moulinex kućne pekare biće Vam idealni zaveznici. Odaberite sastojke i brzo i jednostavno napravite hleb bez glutena, bez soli ili hleb obogaćen Omega 3 masnim kiselinama.

Kvalitet i svežina sastojaka koji se koriste u pripremanju domaćeg hleba i precizno pridržavanje mera težine koje se nalaze u receptima, osnovni su faktori Vašeg pekarskog uspeha.

Za idealan početak dana

DOMAĆI HLEB

Težina: 1000 g

Vreme: 3:42

Sastojci:

Voda: 405 ml

So: 2 kafene kašike

Suncokretovo ulje: 1 supena kašika

Mleko u prahu: 2 ½ supene kašike

Šećer: 11/2 supene kašike

Belo brašno: 330 g

Ražano brašno: 165 g

Integralno brašno: 165 g

Suvi kvasac: 2 kafene kašike

Stavite sastojke u posudu aparata sledecim redosledom: voda, suncokretovo ulje, so, šećer i mleko u prahu. Dodajte tri tipa brašna i kvasac. Stavite posudu u aparat. Odaberite program 3, težinu hleba i nivo zapečenosti. Pritisnite taster On/Off.

Na kraju programa, isključite aparat i izvadite hleb iz posude i ostavite da se ohladi.

 

Lagana poslastica

KOLAČ OD LIMUNA

Težina: 1000 g

Vreme: 1:25

Sastojci:

Jaja: 5

Šećer: 225 g

So: prstohvat

Puter: 175 g

Belo brašno: 250 g

Rum: 6 supenih kašika

Mleveni badem: 225 g

Prašak za pecivo: 3 1/2 kafene kašike

Limun: 1

U činiju stavite jaja, šećer i so i dobro mutite 5 minuta. Dobijenu smesu stavite u posudu kućne pekare. Dodajte rum, puter, badem, brašno i prašak za pecivo. Odaberite program 10, težinu i nivo zapečenosti a zatim pritisnite taster On/Off.

Po završetku programa, isključite aparat i izvadite kolač iz posude. Servirajte ga uz sladoled ili popodnevni čaj. Lagana, prijatna tekstura i kiselkasti ukus probudice Vaša čula.


BRZA I JEDNOSTAVNA MARMELADA

Težina: 1200 g

Vreme: 1:45

Sastojci:

Narandža: 750g

Šećer: 750 g

Limunov sok: 50 ml

Oljuštite i isecite narandže. Odstranite koštice. Voće stavite u posudu pekare. Dodajte šećer i limunov sok. Stavite posudu u aparat. Odaberite program 11. Pritisnite taster On/Off.

Na kraju programa, isključite aparat i izvadite posudu. Sipajte džem u zagrejene tegle.

Umesto narandže, možete koristiti voće po želji.


Anketa

Sviđa Vam se portal ?

             http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/metallic/64%20PNG/facebook_02.png        http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/metallic/64%20PNG/twitter_02.png

     

 

           Partner

   ‚